Over Theater HETGEVOLG "Ik, Israels"

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
22 feb

Theater HETGEVOLG "Ik, Israels"

Sofie Decleir en de Hartenspelers van HETGEVOLG spelen een hartverscheurend verhaal over een stuk geschiedenis van de 20ste eeuw.

donderdag 22 februari 2024 om 20:15 uur

Theatermaker Marit Stocker beschrijft het leven van haar Joodse voorouders, de familie Israëls, waaronder de schilders Jozef en Isaac Israëls.  Haar overgrootmoeder Henriette Israels, vluchtte tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Zwitserland en stichtte daar een nieuw gezin.  Bij terugkomst in Amsterdam was haar hele familie gedeporteerd naar verschillende concentratiekampen zonder enige kans op overleven.  Het schuldgevoel dat deze vrouw met zich meedroeg, weegt generaties later nog steeds door.

Marit Stocker kijkt in 'Ik, Israels" dit trauma recht in de ogen en schrijft aan de hand van haar familiegeschiedenis een hartverscheurend verhaal waarin discriminatie en rassenhaat mensen tekenen voor de rest van hun leven.  Zelden zal een verhaal ervoor zorgen dat de mensen die er in wonen, zo verankerd raken in de harten van het publiek als dat bij 'Ik, Israels'. (tekst programma De Warande 2023-2024)

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
-26 jaar € 10,00
Standaard € 15,00

Info : stef.piedfort@gmail.com  0493/53 03 95

Reservatie vóór 01/12/23

Inschrijving pas definitief na overschrijving op rekeningnummer Davidsfonds Gierle  BE15 4023 0064 5130  met vermelding

Theater HetGevolg - 22/02/24  - naam - aantal personen

Gereserveerde tickets meegebracht dag zelf door verantwoordelijke.  

Labels: Mens & MaatschappijTheater & dansZingevingActiviteitVoorstelling (theater, literatuur, film,...)